hevoshieronta

 

Dr. Schaette

Dr. Schaette tarjoaa laajan tuotevalikoiman joka on luonnollinen, erittäin
tehokas ja kehitetty täysin yhteistyössä luonnon kanssa. 

 

Kaikki alkoi 1900-luvun alussa, Etelä-Saksan puhtoisissa alppimaisemissa, kun veljekset Schaette kokeilivat alueen rikkaasta luonnosta löytyvien yrttien ja kasvien käyttöä hoitaessaan alueen hevosia. Siitä lähtien heidän perustamansa yritys on käyttänyt vuosisadan syventääkseen tietämystään ja kokemustaan luonnon omasta apteekista.

Tämän kehityksen tuloksena Dr. Schaette voi tarjota hyvin koottuja ravintolisiä, linimenttejä ja voiteita hevosesi hyvinvoinnin maksimoimiseksi, kaikki täysin luontoperäisiä ja hyviksi todettuja.

Olen valinnut itselleni vain hevostuotteita Dr. Schaetten valikoimasta. Alla olevat tuotteet löytyvät varastostani, jos olet kiinnostunut jostakin muusta tuotteesta, ota yhteyttä niin hoidetaan se sinulle! Kaikki tuotteet ovat aina mukanani hierontakäynneilläni, mutta muistuta minua mielellään jos haluat jonkun tuotteen.   
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haavavoide


Pehmentävä voide joka ehkäisee haavatulehduksia ja stimuloi hevosen ihoa. Voide on öljypohjainen sisältäen mm korianteriöljyä ja dexpanthenolia (provitamiini B) sekä propolista, luonnon omaa antibioottia jolla on antibakteerinen vaikutus. Tämä on erityisen hyvä ominaisuus, kos avaikutus on pitkäkestoinen. Haavavoide on loistava hoidettaessa pieniä haavoja, kovettumia, rupisia haavoja ja ihottumia, mutta sopii myös satulan alle, jossa pieniä patteja usein syntyy. Muita käyttöalueita ovat vuohisissa, pienemmät astumavammat sekä haavat jotka syntyvät hevosen suupielissä, esimerkiski kuolaimista. Voide sivellään suoraan ongelma-alueelle, mutta käyttöä hyvin suuriin haavoihin on vältettävä.
 

Koostumus: mäkikuismaöljy, hunaja, mehiläisvaha, propolis, dexpantenol, kehäkukkauute ja korianteriöljy
 

Annostus: Sivele haavavoidetta suoraan ongelma-alueelle 1-2 kertaa päivässä. Tarvittaessa voidetta voidaan laittaa suoraan kääreeseen, joka sidotaan haavan ympärille. Suojaa auringonvalolta.
 

Tuotekoko 100 gr. 
 

Hinta 17 €

Balsam Linimentti
 

Suosittu, miellyttävän tuoksuinen linimentti joka edistää verenkiertoa sopii erinomaisesti hierontaan lisäen verenkiertoa ja poistaen lihaksiin kertyneitä maitohappoja. Tuloksena on pehmeät lihakset ja rauhallinen ja tasapainoinen hevonen. Linimentti koostuu eteerisistä öljyistä (Arnika, Rosmarin, Kamfer jne). Linimentillä on miellyttävä vihreä väri ja se on öljypohjainen, jonka vuoksi se kestää pitkään. Sopii käytettäväksi myös lämpöpinteleiden kanssa, antaa pitkäaikaista lämpöä joka ei bliistraa.
Balsam linimentti sopii hyvin myös ihmisille.

Koostumus (100g): Kamfer 2,5g, eukalyptysöljy 2g, rosmarin 0,5g, arnica 2,5g, laakerinlehtiöljy 0,5g, soijaöljy, ponpan2ol (isoprpanol), vesi, cettylstearyalkohol, natriumcentylsteraylsulfat, poly(oxethyken)-4-risiiniöljy, väriaineet E131, E102, natriumsulfatdecahydrat
 

Annostus: Dr.Schaetten balsam linimentti on hyvin pitkäkestoista. Käytetään säästeliäästi, jotta vältetään ihon ärsyyntymistä.
 

Pakkauskoko 500ml 
 

Hinta 27 €

Erikois Linimentti
 

Käytetään akuuteissa lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden vaurioissa. Erikoislinimenttiä hierotaan vaurioituneeseen alueeseen ja se lisää voimakkaasti läpivirtausta.
 

Koostumus: Sisältää uutetta arnicasta, rohtoraunioyrtistä, sinapinsiemenestä sekä kamferista. Arnica on syvävaikutteinen, lisää verenkiertoa ja on turvotusta vähentävä. Rohtoraunioyrtti, sinapinsiemen ja kamfer edistää verenkiertoa.
 

Annostus: Hiero linimenttiä hoidettavaan alueeseen. Linimenttiä voidaan laimentaa 1:1 varsinkin herkkäihoisille hevosille. Käytetään kaksi kertaa päivässä. Tuotetta ei tule käyttää vaurioituneella iholla.
 

Pakkauskoko 500ml 
 

Hinta 27 €

 

 

Viilentävä Suihke
 

Supertehokas viilentävä sumute joka laskee lämpötilaa iholla 5 asteella parissa sekunnissa. Erinomainen apu esim nyrjähdyksissä tai heti valmennusten jälkeen. Aktiiviset ainesosat ovat minttuute ja arnicauute. Viilentävä sumute sisältää aineita jotka stimuloivat verenkiertoa vaurioituneessa kudoksessa jotta turvotus vähenee ja parantumisprosessi käynnistyy nopeammin.

 

Koostumus: Piparminttuöljy ja arnicauute
 

Annostus: Suihkuta hoidettaviin alueisiin esim jalkoihin, jänteisiin, niveliin, lihaksiin ja lihasten kiinnekohtiin 4-6 pumppauksella noin kaksi kertaa päivässä. Viilentävää suihketta on hyvä käyttää rasituksen jälkeen rasittuneisiin lihaksiin ja jänteisiin.


HUOM! Tuotetta ei tule käyttää vaurioituneella iholla. Tuotetta ei tule säilyttää
yli 25 asteessa, eikä antaa jäätyä. Säilytetään lasten ulottumattomissa.
Ravistetaan ennen käyttöä.

 

Tuotekoko: 500 ml. 
 

Hinta 25 €
 

Viilentävä Savi
 

Miellyttävä ja viilentävä savi käytettäväksi valmennusten ja kilpailujen jälkeen. Viilentävä savi laskee turvotusta ja poistaa tehokkaasti nestettä. Se ehkäisee tulehduksia hevosen lihaksissa, jänteissä, nivelissä ja nivelsiteissä.
Savi toimitetaan pulverina mikä tekee sen taloudelliseksi, on helppo sekoittaa vain se määrä joka tulee käyttöön eikä loput savesta pääse kuivumaan. 

 

Koostumus: (100g pulveria sisältää) Aluminiumkaliumsulfat x 12 H2O (Alaun) 5g, Kamfeeri 5g, Eucalyptusöljyä 0,1g, Arnikatinktuuria 1g, Aluminiumdiacetathydroxid 3g, Betoniittisavea.
 

Annostus: Tahna: 650g jauhetta sekoitetaan n. 550 ml veteen. Tahna levitetään iholle jota ollaan hoitamassa.
Tuotekoko: 650g. 

 

Hinta 28 €

 


Suolistotasapaino
 

Uudistaa ja tukee suoliston mikrobien toimintaa. Aktivoi vatsan imukudosjärjestelmää, edistää normaalia ulostetta. Suojelee sekä tukee vatsa- ja suoliston limakalvojen uudistusta. Tukee suolistoa rehuja vaihdettaessa sekä vatsainfektioissa. Tuotetta voi syöttää sekä kuurina että pitkäaikaisena hoitona. 
 

Koostumus: Yrttejä ja kuivattua viherrehua. 27% porkkanaa, 23,5% lakritsinjuuri, koiruoho, hiiva, 0,6% maariantistelinsiemeniä, vehnälesettä, inuliinia.
Sisältää: Raakaproteiini 12,7%, raakarasva 3,2%, raakakuitu15,0%, tuhka 12,5%, natrium 0,2%.

 

Annostus: Tehokuuri: 2x 120g/päivä viiden päivän ajan
Pitkäaikaisena ruokintana: 2x30-60gr/päivä 4-8 viikkoa 
Sekoitetaan suoraan ruokaan. 1 mitta= 100g
Lopettaessa pitkäaikaisen Suolistotasapaino-kuurin pitää annostusta vähentää asteittain viikon ajan.

 

Tuotekoko 4 kg pellettiä
 

Hinta 69 €

 


Jännekuuri, pelletti
 

Tämä tuote soveltuu käytettäväksi hevosten akuuteissa ja kroonisissa jänneongelmissa. Jännekuuri-pelletti vähentää tulehdusta ja kipua sekä suojelee hevosesi jänteitä.
Tämä tuote sisältää pirunkouraa ja siinä on karenssi.

 

Analysoitu sisältö: 11,8% raakaproteini, 13,8% raakarasva, 8,1% raakakuitu, 13,3% tuhkaa, 8% tuhkaa jota voidaan liuttaa suolahapossa, 0,3% natrium
Ravinto sisältö (kg): Kuivattuja yrttejä, 17% Boswelia, karoteeni, vehnälese, omena, mallasidut, soijaöljy, hiiva, hiilihapotettu leväkalkki

 

Ravintosisältö: Pirunkoura 30.000mg, Piimaa 1000.000mg, vitamiinit 400.000 I.E, Vitamin A (E672), 8000 I.E Vitamin D3 (E671) DE BW 4000 3
 

Tuotekoko 3 kg.

 

Hinta 70 €

 


Jännekuuri liquid
 

Jännekuuri liquid käytetään hevosten akuuteissa ja kroonisissa jänneongelmissa. Vähentää tulehdusta ja kipua ja lisää läpivirtausta hiussuonissa. Vaikuttaa nopeasti ja imeytyy tehokkaasti.
 

Sisältää: 40,4% vettä, 29.2% hedelmämehua, 10% dekstroosi, 5% laktoosi
Rehulisäaineet: Sinkki 350 mg, Piimaa 250 mg, kalciumsorbat, natriumpropionat
Analysoitu sisältö: 1,4% raakaproteini, 0,0% raakarasva, 2,3% tuhka, 54,9% nestettä

 

Suosittelu päiväannostus:
Hevonen:  10 ml/päivä
Poni: 6 ml/päivä

Tuote kestää noin 25-50 päivää.

Tuotekoko 500 ml.  
 

Hinta 47 €

 


Pii/Piimaa
 

Piitä on saatavana sekä pellettinä että jauheena. Pii on tärkeä aine luuston, nivelten, kavion ja ihon hyvinvoinnille. Nivelille se toimii voiteluaineena ja pitkäaikaisessa käytössä se on tärkeä osa-aines sidekudosten aineeenvaihdunnassa ja edesauttaa luuaineksen, rustojen ja jänteiden uusiutumisessa. Voidaan myös käyttää parantamaan kavioainesta ja helpottaa karvanvaihdossa. Piitä käytetään myös kesäihottumaisten hevosten ruokinnassa. Tässä on hyvä muistaa että ihon uusiutumiseen menee aikaa ja ruokinta tulee aloittaa hyvissä ajoin. 
 

Sisältää: Raakaproteini: 10%, raakarasva 2,6%, raakatuhka 28% raakakuitu 46%
Lisäaineet jauhe: 400g piimaa, 150g vermucilit: Lisäineet pelletti: 200g piima, 75g vermucilit

 

Koostumus: Hiiva (vitaminisoitu erikoishiiva), hiilihapotettu leväkalkki, mallasidut. 
Suositeltu annostus: 
Hevonen (500-600kg): 40g jauhetta, 80g pellettiä
Varsat (50kg): 20g jauhetta, 30g pellettiä

 

Myyntikoko 5 kg. 
 

Hinta 60 €

 

Haavasuihke
 

Haavasuihke on tarkoitettu erilaisten haavojen ja nirhaumien hoitoon kaikilla hevosilla.
Haavasuihke on hellävarainen desinfektointiaine jota käytetään sekä haavoilla että ennaltaehkäisevänä käsittelynä ihotulehduksissa. Perustuu kasveihin kamomilla, kehäkukka ja tammenkaarna jotka vaikuttavat tulehduksia ehkäisevinä ja supistavina. Lisäksi suihke sisältää perunpalsamia joka toimii antibakteerisesti ja stimuloi uuden ihon kasvua.

 

Koostumus (100g liuosta sisältää): Uute joka sisältää isopropanol 70% 55g (kamomillakukka 6g, kehäkukka, 6g, tammenkaarna 6g), perunbalsami 1g, lehtikuusen hartsia 7g, timjaminöljy 1g. 
 

Käyttö: 1-3 voimakasta pumppausta suoraan haavalle. Toista tarvittaessa useasti päivän aikana. Haavat joissa on mätaa on syytä puhdistaa desinfioivalla aineella ennen haavasuihkeen käyttöä. Avoimilla haavoilla haavasuihke voi ärsyttää
 

Hinta 35 €